За работа со ресторантски софтвер, RIVER SOFT нуди користење на КАСА НА ДОПИР модерен POS Терминал. ELO представува “Каса на допир” моноблок компјутер. Содржи вградени влезни и излезни порти, што ќе би овозможат да поврзете широк спектар на дополнителни уреди: принтери, клиентски монитори, екектрна кеш фиока и сл.

Копчињата на КАСАТА НА ДОПИР, се покомпактни, бидејќи во софтверот ги прикажува само оние кои се навистина потребни во овој конкретен режим на работа. Покрај тоа, сите копчиња за брза работа, може да содржат сликички, кој го забрзуваат ефектот на визуелно пребарување.

Листа на храна/пијалоци и функциски копчиња, кои се прикажани на мониторот може да се постават на било кое место според вашиот режим на работа. Големината, бојата и името на копчињата се променливи.

Монитор е со дијагонала од 15″, ELO терминалот, во споредба со другите, има висока резолуција, голем агол на гледање и извонреден осветленост, кој им помага на вработените да работат во услови на недоволна осветленост и дневна светлина.

Овој монитор нема штетно зрачење.